Het belang van om- en bijscholing in een veranderende arbeidsmarkt

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” border_style=”solid” type=”legacy”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”true” min_height=”” hover_type=”none” link=”” border_sizes_top=”” border_sizes_bottom=”” border_sizes_left=”” border_sizes_right=”” first=”true”][fusion_text]

24 augustus 2020

Sinds het uitbreken van de Coronacrisis is het werkklimaat veranderd. Waar er eerst veel vraag was medewerkers in de ene branche heeft zich dat nu vaak verlegd naar een andere branche. Daarom denkt 30 procent van de werkgevers dat het tijd is voor noodzakelijke om- en bijscholing. Tegelijkertijd is een meerderheid onder werknemers niet bang zijn of haar baan te verliezen. (bron: onderzoek PanelWizard)

Toegenome focus van werkgevers op het nieuwe normaal

Een derde van de werkgevers zich wel zorgen over zaken rondom het voortbestaan van hun bedrijf. Waar men in het begin nog dacht hooguit een aantal weken tot maanden ‘on hold’ te staan, zijn we er inmiddels achter dat dat tot nu toe veel langer heeft geduurd en dat het eind nog niet in zicht is. Momenteel geeft 14 procent van de werkgevers zelfs aan dat men nog niet weet of de organisatie nog wel levensvatbaar is door de aanzienlijke economische schade die de Coranacrisis heeft veroorzaakt.

Noodzakelijke om- en bijscholen langzaam uit de startblokken bij werkgevers

Als het gaat om toekomstbestendigheid weten veel werkgevers dat om- en bijscholing van medewerkers noodzakelijk is, maar tot nu toe is daar nog niet veel van terecht gekomen. Ondanks verschillende oproepen daartoe van premier Rutte, staan veel werkgevers nog niet te trappelen. Zij hebben een (lange) periode achter de rug van afwachten en de schade zoveel mogelijk beperkt houden. Nu we beseffen dat we er niet een twee drie van af zijn, gaan werkgevers zich steeds meer focussen op de toekomst van het ‘nieuwe normaal’ en zetten zij een andere organisatiekoers in.

Bijna 70 procent van de werkgevers vindt dat zij zelf ook (mede)verantwoordelijk zijn voor hun toekomstbestendige werknemers. Toch wordt er maar weinig scholingsmogelijkheid aangeboden. Veelal omdat nu de noodzaak nog niet gevoeld wordt of omdat het de werkgever ontbreekt aan tijd en geld om daar een goed plan voor te maken.

Werknemers minder negatief over toekomstperspectief in hun baan

‘Slechts’ 37 procent van de werknemers verwacht dat sector waar zij in werken de komende tijd negatieve gevolgen zal ondervinden van de Coronacrisis. Over het verlies van hun baan maakt bijna niemand zich zorgen. Ruim 90 procent heeft er alle vertrouwen in dat de Coronacrisis hen niet hun baan gaat kosten. Daarbij zijn zij bovendien van mening van als het over de inhoud van hun baan gaat, er niet veel zal veranderen. 70 procent vindt dat zij vermoedelijk geen andere vaardigheden nodig hebben om hun huidige baan goed te kunnen blijven uitvoeren. Bovendien menen zij dat er veel banen zijn die alleen maar relevanter geworden zijn sinds de Corona uitbraak. 50 procent van de werknemers vindt om- en bijscholing een goed middel om waardevoller/relevanter te kunnen zijn op de arbeidsmarkt. 40 procent ziet om-/bijscholing voor een andere functie wel zitten.

Backofficeondersteuning met goed scholingsadvies voor uw flexwerkers

Bent u ondernemer binnen de zorg, het MKB of in de recreatie- of horecasector? Dan werkt ook u wellicht veel met vakantiekrachten, uitzendkrachten en andere flexwerkers. De uitgebreide administratieve verwerking van deze flexibele personeel schil is vaak veel werk. Wist u dat u deze prima kunt uitbesteden aan een betrouwbare backofficeondersteuning zoals Payoffice B.V. die biedt? En ook nog eens voor een zeer aantrekkelijk tarief!

Backoffice uitzendbureau Payoffice is voorstander van een lerende organisatie. Goed geschoolde en kennisrijke werknemers zijn immers het kapitaal van uw organisatie. Dat is waar Payoffice zich graag voor inzet. Brengt u de backoffice ondersteuning onder bij Payoffice dan kunnen wij u adviseren over studiemogelijkheden in de diverse branches. Zo bent u eenvoudig en snel op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en creëert u toekomstbestendige medewerkers.

Meer weten over de uitgebreide dienstverlening en voordelen van onze backoffice ondersteuning? Laat het ons weten. Wij leveren backofficeondersteuning op maat. We komen graag vrijblijvend bij u langs, maar we kunnen u ook per telefoon van nadere informatie voorzien.

Tel. 040 – 30 38 500
E-mail: info@payoffice.nl

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig + acht =