Slachterijen en vleesverwerking

Backoffice uitbesteden in slachterijen en vleesverwerking

De Nederlandse vleessector is met een omzet van meer dan 10 miljard euro per jaar van groot belang voor de Nederlandse economie. De sector heeft een sterke internationale positie en reputatie en omvat toonaangevende bedrijven en wereldleiders in gelieerde activiteiten. Maar liefst 100 miljoen consumenten in 140 landen over de hele wereld eten dagelijks duurzaam geproduceerd Nederlands vlees en vleesproducten.

Desondanks zijn er structurele uitdagingen. Door de automatisering daalt bijvoorbeeld het aantal banen waarvoor een lage scholing voldoet. Dit zijn de banen waar de uitzendbranche zich traditioneel sterk op richt. Het wordt voor uitzenders steeds lastiger om in de huidige krappe arbeidsmarkt de juiste mensen te vinden. Dat kost tijd en energie en juist daarvan hebben ondernemers in de uitzendbranche te weinig.  Het uitbesteden van de backoffice is dan de oplossing.

Activiteiten uitbesteden

De verzorging van hun eigen backoffice staat ondernemers vaak in de weg. Terwijl zij zich moeten én willen richten op hun eigen corebusiness: het koppelen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Veel ondernemers zijn nog teveel bezig met de administratie rondom hun uitzendkrachten. Het overdragen van de backoffice aan een gespecialiseerde partij betekent dat u afstand kunt nemen van bijvoorbeeld:

  • De loon- en salarisadministratie;
  • Het opstellen van jaaropgaven;
  • Arbeidscontracten opstellen;
  • Verzorgen van de maandelijkse loonbetalingen;
  • Doorbetaling van salaris bij ziekte;
  • Ondersteuning bij onverhoopte ontslagprocedures;
  • Bijhouden van wets- en CAO-wijzigingen;
  • Verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid.
  • Tijdwinst en kostenbesparing

Dankzij ons eigen softwarepakket levert de uitbesteding van uw backoffice tijdwinst én kostenbesparing op. Uitzendkrachten geven snel en accuraat aan ons hun gewerkte uren online door en kunnen relevante documentatie inzien. Payoffice verzorgt vervolgens de uitbetaling en de administratie. Dat dat altijd goed verloopt, wordt aangetoond door de NEN 4400-1 certificering die bewijst dat onze financiële zaken goed op orde zijn. We beschikken bovendien over de meest actuele kennis van geldende wet- en regelgeving zodat u met vragen altijd op ons terug kunt vallen.

Hoog tijd om uw backoffice uit handen te geven?

Benieuwd waarmee wij u nog meer kunnen ondersteunen? Vraag een vrijblijvend gesprek aan! U kunt telefonisch contact opnemen 040 30 38 500 of per e-mail info@payoffice.nl. De specialisten van Payoffice vertellen u graag meer over de vele voordelen van backoffice ondersteuning in de vleesverwerkende industrie.