Textiel

Backoffice uitbesteden in de textiel en kledingbranche

De getallen in de textiel- en kledingbranche zijn duizelingwekkend. De mondiale kledingindustrie heeft een jaaromzet van bijna anderhalf biljoen dollar. Per jaar wordt alleen al in ons land bijna 75.000 ton textiel weggegooid. En een groot deel van de miljoenen mensen die werkzaam zijn in de textielsector heeft te maken met slechte en vaak gevaarlijke arbeidsomstandigheden, onder meer vanwege onveilige productieprocessen en het gebruik van giftige stoffen.

Activiteiten uitbesteden

Consumenten gaan steeds meer waarde hechten aan welzijn van arbeiders, aan dierenwelzijn en aan het milieu. Transparantie en ‘mvo’ zijn dan ook erg belangrijk voor het imago van bedrijven, met name in de kledingbranche. De veranderende omstandigheden in de textielbranche vereisen veel tijd en energie van uitzenders. De verzorging van de administratie, ofwel hun backoffice, staan succesvol en zorgeloos ondernemen vaak in de weg. Terwijl zij zich moeten én willen richten op hun eigen corebusiness, zijn zij vaak nog teveel bezig met de administratie. Het overdragen van de backoffice aan een gespecialiseerde partij betekent dat u afstand kunt nemen van bijvoorbeeld:

  • De loon- en salarisadministratie;
  • Het opstellen van jaaropgaven;
  • Arbeidscontracten opstellen;
  • Verzorgen van de maandelijkse loonbetalingen;
  • Doorbetaling van salaris bij ziekte;
  • Ondersteuning bij onverhoopte ontslagprocedures;
  • Bijhouden van wets- en CAO-wijzigingen;
  • Verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid.

Tijdwinst en kostenbesparing

Dankzij ons eigen softwarepakket levert de uitbesteding van uw backoffice tijdwinst én kostenbesparing op. Uitzendkrachten geven snel en accuraat hun gewerkte uren online aan ons door en kunnen relevante documentatie inzien. Payoffice verzorgt vervolgens de uitbetaling en de administratie. Dat dat altijd goed verloopt, wordt aangetoond door de NEN 4400-1 certificering die bewijst dat onze financiële zaken goed op orde zijn. We beschikken bovendien over de meest actuele kennis van geldende wet- en regelgeving zodat u met vragen altijd op ons terug kunt vallen.

Hoog tijd om uw backoffice uit handen te geven?

Benieuwd waarmee wij u nog meer kunnen ondersteunen? Vraag een vrijblijvend gesprek aan! U kunt telefonisch contact opnemen 040 30 38 500 of per e-mail info@payoffice.nl. De specialisten van Payoffice vertellen u graag meer over de vele voordelen van backoffice ondersteuning in de textiel- en kledingbranche.