Is het kantoor Corona proof ?

Is het kantoor Corona proof ?

29 mei 2020

Ook uitzendkrachten en flexwerkers zullen als de maanden vorderen langzaamaan steeds meer werk op kantoor gaan uitvoeren. Dat dat in een veilige werkomgeving moet gebeuren is duidelijk. Dat vergt voor de ondernemers wel eerst wat aanpassingen. Er moet een Coronaprotocol zijn, looproutes, goede hygiëne-maatregelen, 1,5 meter ruimte rond de werkplek en meer. Maar hoe creëer je een Corona proof kantoor?

Branchegerichte Corona protocollen

Backoffice uitzendbureau corona maatregelen op kantoor

Je hoeft als ondernemer lang niet alles zelf te bedenken. Op www.coronaprotocollen.nl vind je zo’n 150 varianten, voor verschillende branches. Op basis daarvan kun je ook in gesprek gaan met je werknemers. Hebben zij wensen en tips? Leg wel van tevoren uit dat er grenzen zijn aan de dingen die zij wellicht wensen. Sommige zaken zijn niet uitvoerbaar, of zijn gewoon niet Corona proof. Zet alles duidelijk op papier en informeer je werknemers. Doe dat persoonlijk (eventueel per videoboodschap) en per e-mail. Voorzie je kantoor ook van affiches die iedereen helpen herinneren aan de gemaakte afspraken. Maak een goed vindbare webpagina aan met informatie. Zet er vragen en antwoorden op en houd de pagina up-to-date. Zo is voor iedereen duidelijk wat er van jou als werkgever en van hen als werknemers verwacht mag worden.
Houd de vinger aan de pols door regelmatig een werkbelevingstoets onder je werknemers te houden. Zo kun je tijdig bijsturen waar nodig en waar mogelijk.

Visuele werkplek aanpassingen

Maak duidelijke lijnen op de vloer rondom de werkplekken. Binnen deze 1,5 meter komt geen andere collega. Maak looproutes. Niet te ingewikkeld, maar duidelijke signalering. Maak het niet te schreeuwerig en overheersend. Dat komt de werksfeer en de rust op kantoor niet ten goede.
Zet hygiëne-middelen neer op een plek waar iedereen ze kan vinden. Zorg dat deze voldoende voorradig zijn. Zorg dat er extra aandacht is voor de schoonmaak van het kantoor. Gebruik vaste werkplekken en geen flexplekken en zorg dat medewerkers een goede plek hebben voor hun lunchpauze. Medewerkers moeten ontspannen hun werk kunnen doen. Het Coronavirus brengt al genoeg stress met zich mee.

De medewerker als onderdeel van een Corona proof kantoor

Het perfecte Corona proof kantoor zal er in het begin nog niet zijn. Daarvoor is ook de welwillendheid van de werknemers nodig. Het gedrag van de mensen moet ook veranderen. Wees daarom duidelijk in wat je van hen verwacht. Ga het gesprek aan als dingen niet lopen zoals dat zou moeten. Creëer voor je medewerkers een gevoel van veiligheid. Zorg dat men elkaar kan aanspreken op de naleving van regels.

Uitzendkrachten over de vloer? Huur een backoffice ondersteuning in

Binnen onze backoffice ondersteuning zijn dagelijks veel uitzendkrachten en andere flexwerkers aan het werk. Juist in de tijd van crisis zijn op sommige plekken veel extra, tijdelijke arbeidskrachten werkzaam. Om aan deze vraag te voldoen wordt vaak een backoffice uitzendbureau als Backoffice Uitbesteden ingeschakeld. Dit neemt u veel werk uit handen in een tijd waarin u andere prioriteiten heeft. Onze backoffice ondersteuning kan de uren-, loon- en salarisadministratie van u overnemen. Ook kunnen wij uitzendkrachten voor u werven en selecteren en doen wij het contractmanagement. Het kan u voor voordelen opleveren deze personele flexibele schil bij ons onder te brengen.

Samen veilig doorwerken in de uitzendbranche

Bij Payoffice B.V. informeren wij de uitzendkrachten ook over terugkeer in de Corona proof werkomgeving. Speciaal voor de uitzendbranche is het Samen veilig doorwerken protocol ontwikkeld. De bedoeling van het protocol is uitzendkrachten, uitzendorganisaties en opdrachtgevers duidelijkheid te bieden over hoe men veilig kan werken in de anderhalve-meter-economie. Dit protocol is een aanvulling op de andere (Corona-)protocollen die voor elke branche zullen gaan gelden.

Meer weten over onze backoffice ondersteuning? Laat het ons weten. Wij leveren backofficeondersteuning op maat. We komen graag vrijblijvend bij je langs, maar we kunnen je ook per telefoon van nadere informatie voorzien.

Tel. 040 – 30 38 500
E-mail: info@payoffice.nl