Wat heb ik nodig?

Wat heb ik nodig om een uitzendbureau te starten?

Kies je ervoor om een eigen uitzendbureau te starten dan komt daar een aantal zaken bij kijken. Je schrijft je in bij de Kamer van Koophandel, maar dan ben je er nog niet. Je moet een bedrijfsvisie opstellen, een netwerk opbouwen, verzekeringen afsluiten en je op de hoogte stellen van de betreffende wet- en regelgeving. Kortom, er is veel te regelen en je moet veel kennis opdoen als je een uitzendbureau gaat starten.

Maak een solide start

Zorg dat je een goed doordacht ondernemersplan hebt. Wij hebben daartoe een ondernemersplan in 7 stappen opgesteld. Onderdeel van dat plan is onder meer een pakkende, unieke en concurrerende bedrijfsnaam. Leg deze vast in een domeinnaam, zodat je ook via een website op het wereldwijde web te vinden bent. Doe marktonderzoek en focus je op één bepaalde branche, met niet teveel concurrentie. Maak een goed te vinden website en geef je uitzendbureau een ‘gezicht’ door een goede huisstijl.

Kamer van Koophandel

Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel (KvK), pas dan ben je officieel zelfstandig ondernemer. Een uitzendbureau starten betekent ook dat je een keus moet maken over de rechtsvorm die je daarvoor kiest. Een rechtsvorm bepaalt de juridische vorm van jouw onderneming. Het zegt wat over de verplichtingen die jij als onderneming op je wilt nemen, maar het bepaalt ook de mate van aansprakelijkheid. Je kunt bijvoorbeeld een eenmanszaak, een vennootschap onder firma (v.o.f.) of een Besloten Vennootschap (B.V.) beginnen. Lees meer over de diverse rechtsvormen op de website van de KvK.

Voldoende contant geld

Zorg als je een uitzendbureau wilt starten voor voldoende liquide middelen, oftewel (contant) geld op je bankrekening. Geld dat je direct uit kunt geven als nodig.

Je hebt nogal wat investeringen te doen. Een bedrijfspand, computers, telefoons, website en huisstijl. Dat is nog maar het topje van de ijsberg, want de grootste geldstroom gaat straks naar je uitzendkrachten. Je hebt bij het beginnen van een uitzendbureau veel startkapitaal nodig om de lonen van je flexibele medewerkers uit te betalen. Dit komt omdat de loonuitbetaling aan de uitzendkrachten vele malen eerder moet gebeuren dat dat de bedrijven waar zij voor werken de rekening betalen. Open altijd een aparte zakelijke bankrekening voor dit geldverkeer. Zo houd je privé en zaken financieel goed gescheiden.

Liever de backoffice uitbesteden?

Denk je na het lezen van bovenstaande informatie dat je toch wel wat backoffice ondersteuning kunt gebruiken? Zeker omdat jij je liever gaat focussen op het samenbrengen van vraag en aanbod, oftewel opdrachtgever en uitzendkracht. Laat Backoffice uitbesteden je dan verder informeren over de werkzaamheden die wij graag van je overnemen. Wij doen dat op basis van een gedegen samenwerking, waarbij we in onderling overleg en geheel volgens jouw wensen het backoffice deel van je bedrijfsvoering van je overnemen.

Neem vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag meer over de vele voordelen van onze backoffice ondersteuning.

Waarom backoffice uitbesteden?

Wij helpen u met de back office

 Deskundig personeel

 Uw focus blijft gericht op het ondernemen

 Uw salarisadministratie keurig geregeld

 Wij zijn een betrouwbare, vakkundige partner in backoffice ondersteuning

 Altijd scherpe tarieven

Waarom een eigen uitzendbureau starten?

Niets is momenteel zo in beweging als onze arbeidsmarkt. De 21e eeuw zijn we ingegaan met een andere focus op arbeid. Het hebben van een vaste baan is niet meer voor iedere werknemer de ultieme droom. We gaan flexibeler om met werk en houden graag de regie in eigen hand.

Aan de andere kant hebben opdrachtgevers te maken met piek- en daltijden, is er een tekort aan personeel in de bepaalde sectoren en is er soms onvoldoende gekwalificeerd personeel voor handen.

Een uitzendbureau beginnen

Een uitzendbureau kan hierbij oplossingen bieden. Zij zijn de spil zijn tussen de vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Ben jij iemand die mensen graag verbindt? Denk jij in mogelijkheden in plaats van in beperkingen? De flexbranche wacht op jou!

Start een uitzendbureau! Verbind en bemiddel binnen deze flexibele personele schil.

Benut jouw kracht, backoffice uitbesteden

De kracht van een goed uitzendbureau zit hem in het combineren van vraag en aanbod. Dat is waar jouw kracht ligt. Het is dan ook verstandig andere zaken uit je bedrijfsvoering uit te besteden. Daarvoor ga je naar Payoffice. Wij leveren backoffice ondersteuning in de uitzendbranche.

Een goede backoffice partij regelt op professionele wijze alles wat zich in de backoffice van jouw uitzendbureau afspeelt.

Kortom, de backoffice ondersteuning van Payoffice biedt vele voordelen. Payoffice vertelt je er graag meer over als je contact met ons opneemt.

Waarom backoffice uitbesteden?

Wij helpen u met de back office

 Deskundig personeel

 Uw focus blijft gericht op het ondernemen

 Uw salarisadministratie keurig geregeld

 Wij zijn een betrouwbare, vakkundige partner in backoffice ondersteuning

 Altijd scherpe tarieven