Transport

Backoffice uitbesteden in de transportsector

De logistieke sector wordt geconfronteerd met een oplopend personeelstekort. De uitstroom van veel vergrijsde medewerkers en de toenemende gezondheidsklachten neemt toe en het is maar de vraag of deze die gecompenseerd wordt met de instroom van nieuwe krachten. Het is namelijk geen populaire sector is. De Nederlandse chauffeur is geen grootverdiener, wil ’s avonds graag thuis zijn en kijkt vaker uit naar een dag in de week vrij zijn. Hierdoor zijn Nederlandse chauffeurs minder efficiënt in te zetten en zijn ze duurder.

Uitzenders moeten op zoek naar goedkopere alternatieven. De oplossing komt echter niet uit Oost-Europa. Het personeelstekort vraagt om meer creativiteit in de werving, een beter HR-beleid en betere arbeidsvoorwaarden. Ondernemers zullen daar al hun tijd en energie in moeten steken. Het probleem is dat hun tijdrovende backoffice activiteiten de oplossing veelal in de weg staan.

Focus op eigen prioriteiten

U wilt zich vanzelfsprekend richten op uw kernactiviteiten. In dit geval op het werven, selecteren én opleiden van de juiste mensen op de juiste plek. Een goed onderhouden netwerk is in uw branche bovendien een ‘must’. Administratieve werkzaamheden die niet tot deze kernactiviteiten behoren, kunt u dan ook het beste uitbesteden aan een gespecialiseerde partij. U heeft uw corebusiness, wij die van ons: het verzorgen van uw backoffice. Payoffice neemt onderstaande activiteiten tegen een maandelijkse fee van u over:

  • Het opstellen van jaaropgaven;
  • Arbeidscontracten opstellen;
  • Verzorgen van de maandelijkse loonbetalingen;
  • Doorbetaling van salaris bij ziekte;
  • Ondersteuning bij onverhoopte ontslagprocedures;
  • Bijhouden van wets- en CAO-wijzigingen;
  • Verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid.

Tijdwinst en kostenbesparing

Ons moderne en op maat gebouwde softwarepakket levert tijdwinst én kostenbesparing op. Uitzendkrachten geven snel en accuraat hun gewerkte uren online aan ons door en kunnen ‘realtime’ hun gegevens inzien. Payoffice verzorgt vervolgens de uitbetaling en de administratie.  Dat dat altijd goed verloopt, wordt aangetoond door de NEN 4400-1 certificering die bewijst dat onze financiële zaken goed op orde zijn. We beschikken bovendien over de meest actuele kennis van geldende wet- en regelgeving zodat u met vragen altijd op ons terug kunt vallen.

Kennis maken?

Benieuwd waarmee wij u nog meer kunnen ondersteunen? Vraag een vrijblijvend gesprek aan! U kunt telefonisch contact opnemen 040 30 38 500 of per e-mail info@payoffice.nl. De specialisten van Payoffice vertellen u graag meer over de vele voordelen van backoffice ondersteuning in het transport.