Uitzendkrachten willen graag bijleren

Uitzendkrachten willen graag bijleren

Bijna alle uitzendkrachten, meer dan 95%, willen in hun werk graag meer bijleren. Dat kan zijn via trainingen, een cursus of gewoon van een collega. Deze resultaten komen uit een onderzoek verricht door Doorzaam, een stichting die als doel heeft om de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten te stimuleren.

Duurzame inzetbaarheidsscan

Hoe zorg je dat je werk leuk en uitdagend blijft vinden? Hoe zorg je dat je mentaal en fysiek goed in staat blijft om je werk goed te kunnen uitvoeren? Dat is niet alleen belangrijk in een vergrijzende arbeidsmarkt, maar het geldt zeker ook voor alle uitzendkrachten, zzp’ers en andere flexwerkers. Een duurzame inzetbaarheidsscan { https://survey.tno.nl/ustyweolwq?l=nl} geeft hen hierbij inzicht.

Werken met plezier

Door het invullen van de duurzame inzetbaarheidsscan krijg je meer inzicht in je huidige werk en over hoe je dat plezier kunt blijven doen. Het kost je ongeveer 10 minuten om de vragenlijst in te vullen. Aansluitend krijg je direct de resultaten te zien.
De scan geeft je inzicht in:

  • kennis en vaardigheden
  • motivatie
  • persoonlijk leiderschap
  • gezondheid
  • werk-privé balans

Instrument voor intercedenten

Ook intercedenten op uitzendbureaus kunnen de scan als hulpmiddel gebruiken in hun gesprekken met uitzendkrachten. Het kan de duurzame inzetbaarheid van de uitzendkracht vergroten. De scan is daarbij geen test. De antwoorden zijn niet goed of fout. De antwoorden vormen eerder een kapstok waar de onderdelen van het ontwikkelgesprek aan kunnen worden ophangen. De scan kan ook gebruikt worden als 0-meting, als besloten wordt met de uitzendkracht een ontwikkeltraject in duurzame inzetbaarheid in te gaan.

Opvallende cijfers

Eind 2019 zijn 1.055 uitzendkrachten gevolgd bij het invullen van de Duurzame inzetbaarheidsscan. Hieruit kwamen een aantal opvallende cijfers naar voren:

  • 70% geeft aan dat zij voldoende aandacht krijgen van de uitzendorganisatie
  • 95% wil graag bijleren: op het werk, via trainingen/cursus of van een collega
  • 94% is op de hoogte hoe veilig gewerkt moet worden
  • 11% komt niet uit met zijn weekloon
  • 87% geeft zichzelf het cijfer 7 of hoger wat de gezondheid betreft.

Ook Payoffice staat voor duurzame inzetbaarheid

Backoffice uitzendbureau Payoffice B.V. is voorstander van ‘blijven leren’. Goed geschoolde en kennisrijke werknemers die met plezier werken zijn immers het kapitaal van uw organisatie. Daar zetten wij ons bij Payoffice graag voor in. Binnen onze backoffice ondersteuning ondersteunen wij graag de duurzame inzetbaarheid van onze uitzendkrachten.

Ook u kunt uw uitzendkrachten of flexwerkers onderbrengen in onze backoffice ondersteuning. Zo profiteren u en uw uitzendkrachten van onze vooruitstrevende wervings- en begeleidingsmethoden. Wilt u meer weten wat onderbrengen van uw uitzendkrachten en flexwerkers in onze backoffice ondersteuning voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Telefonisch 040 – 30 38 500 of per e-mail info@payoffice.nl. We bekijken graag samen met u de mogelijkheden.