Nieuwe WAB in de horeca: schakel backoffice ondersteuning in

Nieuwe WAB in de horeca: schakel backoffice ondersteuning in

Het overgrote deel van de horecaondernemers maakt zich zorgen om de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) per 1 januari 2020. Juist in de horecabranche lijkt de impact van de wet groot te zijn. In de horecasector wordt voor 70% met flexkrachten gewerkt.

Forse personeelskosten stijging

Men maakt zich vooral zorgen om de extra personeelskosten die de wet met zich mee zal brengen. Het ziet er naar uit dat door de nieuwe wetgeving de kosten van flexibele arbeid binnen de horeca zullen stijgen met 6 tot 10 %. Dat kan, in combinatie met de CAO salarisstijging, voor de werkgever bij elke fulltime horecamedewerker op jaarbasis al gauw oplopen tot meer dan € 2.300 extra aan kosten. Deze kostenstijging zou zo maar het effect dat men met de WAB wil bereiken teniet kunnen doen.

Het belang van de inzet van flexmedewerkers

Dat in de 21e eeuw de flexwerker niet meer weg te denken is uit onze 24-uurs economie behoeft geen betoog. We willen allemaal rond de klok onze huishoudboodschappen kunnen doen,. We verwachten dat webshopgoederen de volgende dag bij ons op de mat liggen. En we verwachten dat we in een druk café altijd snel ons biertje uitgeserveerd krijgen. Het is dus eens te meer belangrijk om de belangen van de flexmedewerker goed te behartigen, want uitzendkrachten zijn niet meer weg te denken in het eisenpakket van onze samenleving.

Schakel backoffice ondersteuning

Een efficiënte backofficeondersteuning kan jou helpen om de zaken voor je horeca uitzendkrachten goed en efficiënt geregeld te hebben. Wij van Payoffice B.V. bieden je met een betaalbare backoffice ondersteuning die diensten waar jij juist nú naar op zoek bent. Wij zijn op de hoogte van recente wet- en regelgeving en weten hoe we een en ander het beste in kunnen regelen. Wij ontzorgen jou met onze backoffice ondersteuning ten aanzien van een aantal werkgever- en ondernemersrisico’s. Zo doen wij de voorfinanciering van loonbetalingen, voeren wij kredietchecks uit en doen margebetalingen. Ook ligt het complete debiteurenbeheer bij ons. Zo kunnen wij, ook na de invoering van de WAB, met onze expertise en jarenlange ervaring in de horecabranche alles optimaal voor je inregelen.

Backoffice uitbesteden: geen personeelszorgen meer

Juist in de horecabranche kom je vanwege de ruime openingstijden veel flexpersoneel tegen. Zonder de flexmedewerkers is er niet op elk moment van de dag een verse kop koffie op het terras of een warm geserveerde maaltijd op de late avond. Belangrijk dus om deze werknemers te koesteren en hun zaken goed te regelen. Met de overdracht van de loon- en salarisadministratie aan Payoffice B.V. zorg je ervoor dat jouw personeel juist en tijdig uitbetaald wordt, wat tevreden werknemers oplevert. Bij ziekte en arbeidsongeschiktheid van personeel loop jij als ondernemer geen financieel risico meer. Onze helpdesk staat altijd klaar om vragen te beantwoorden of zaken te regelen.

Breng je backoffice bij Payoffice

Ook horeca ondernemer? En wil jij met de nieuwe WAB ook je zaken goed voor mekaar hebben? Neem contact op met Payoffice B.V. en ontdek de voordelen van een goede backofficeondersteuning. Wij zijn er voor jou! Bel ons 040 – 3038500 of e-mail ons, wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn.