Talent vinden is bepalend voor groei bedrijven in 2020

Talent vinden is bepalend voor groei bedrijven in 2020

De flexmarkt staat er ook in 2020 goed voor. Veel bedrijven zullen naar verwachting blijven groeien. Complicerende factor in de groei is het tekort aan geschikt talent. Gekwalificeerde medewerkers zijn schaars. En daar kan de uitzend- en flexbranche een goede en zinvolle bijdrage aan leveren.

Ondernemersvertrouwen, aantrekken van talent blijft prioriteit

Het Nederlandse ondernemersvertrouwen wordt (ook internationaal) bepaald door het bestaande economische klimaat en de mogelijkheden tot het creëren en benutten van zakelijke kansen. Daarbij komt nog de belangrijkste factor: geschikt talent aantrekken en behouden.
In de strijd om de talenten kampten we aan het begin van kwartaal 4 in 2019 ook nog eens met een hoge vacaturegraad. Volgens het CBS hadden we toen nog 288.000 openstaande vacatures.

Vaardigheden voorop

In de vakgebieden waar er schaarste heerst voor ervaren medewerkers is de nood hoog. Er lijkt gebrek te zijn aan (interne) opleidingsmogelijkheden en de beschikbaarheid van leer- en werkervaringsplekken. Voor de uitzendbranche en flexmarkt de uitgelezen kans om kennis over de branche te kunnen spreiden. Door de inzet van ervaren en gespecialiseerde flexkrachten kunnen uitzendbureau kennis en inzet verspreiden over de markt. Eén flexmedewerker kan zijn skills tegelijkertijd aanwenden bij diverse bedrijven tegelijk. Maar die medewerker kan ook een aantal maanden dedicated voor één bedrijf werken om ervaring en kunde over te brengen, om dan vervolgens opnieuw bij een ander bedrijf te doen voor een aantal maanden. Een win-win situatie: bedrijven kunnen de kennis onder hun vaste medewerkers vergroten en de flexwerker krijg de kans zijn kennis breed en gevarieerd in te zetten. Kansen voor de uitzendbranche te over zou men zeggen!

Besteed uw administratieve processen uit

Om de administratieve processen van het uitzenden van al die veelgevraagde kennisrijke flexwerkers in goede banen te leiden is het raadzaam de backoffice van jouw uitzend- of flexorganisatie uit te besteden aan een backoffice ondersteuning als Payoffice.
Wij nemen je veel werk uit handen, zodat je je op jouw kerntaken kunt richten: het vervullen van vacatures met jouw flex-personeel.

Goedkoop, effectief en kansrijk via Payoffice

Wij bieden bij Payoffice B.V. al vele jaren een effectieve en efficiënte backoffice ondersteuning voor uitzendbureaus en voor flexwerkers. Wij nemen daarbij de backoffice werkzaamheden van je over. Denk daarbij aan de uren-, loon- en contractadministratie.

We kunnen ook een rol spelen in de werving en selectie van jouw uitzendkrachten of flexwerkers. Vooral op gebied van schaarse beroepsgroepen zijn wij optimaal op de hoogte van de kanalen om dat te doen. Wij hebben ook actuele kennis van de meest recente wet- en regelgeving.

Zo houd jij tijd om over om je te richten op jouw kerntaken: het vervullen van functies waar (veel) vraag naar is op de arbeidsmarkt en met arbeidskrachten die schaars zijn.

Professionele backoffice ondersteuning

Met onze hoogwaardige op maat gemaakt ICT-systemen kunnen wij je deze professionele backoffice ondersteuning tegen een scherp tarief aanbieden. Dat doen wij al vele jaren succesvol voor tal van uitzendorganisaties en het MKB.

Pak je kans in deze krapte op de arbeidsmarkt en besteed de backoffice ondersteuning uit aan Payoffice B.V. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.